Gyakori kérdések

Először csatlakoztasd az eszközt a számítógép USB portjához, majd indítsd el a ZWCAD programot, és futtasd a LICENSE parancsot a regisztráció panel megnyitásához. Láthatod, hogy a termék-azonosító szövegdobozban van 8-digitális szám, jelöld be a „Hardver titkosítás” jelölőnégyzetet, írd be a megvásárolt licenc kódot, majd kattints a Regisztrálás gombra, ezután a ZWCAD regisztrált verzióvá válik.

A Standard verzió teljes 2D funkcionalitást biztosít, például rajzok létrehozását, szerkesztését vagy más 2D-s műveletek elvégzését. A Standard verzió támogatja a Lisp, SDS, és DRX alkalmazásokat.

A Professional verzió rendelkezik a Standard verzió funkcionalitásával, valamint a 3D-s (ACIS) funkcionalitással és a VBA támogatásával.

A Professional verzió támogatja a VBA betöltését, a VBA szerkesztő és a VBA Manager alkalmazást. A Professional verzió támogatja az ACIS rajzelemek létrehozását és szerkesztését.

Ami az Oktatási verziót illeti, az egyetemek/iskolák számára értékesítik. Funkciói megegyeznek a Professional verzióval. De vízjel kerül a rajzokra: "Ön a ZWCAD Academic verziót használja"."

Ha problémák merülnek fel a ZWCAD használata során, kérjük, írd le részletesen a problémát.

1: Ha a probléma mindig előfordul, vagy bizonyos fájlok esetében fordul elő, írd le lépésről lépésre az általad alkalmazott műveleteket.

2: Ha a probléma csak egy bizonyos fájlhoz köthető, akkor jobb, ha elküldöd a fájl(oka)t nekünk tesztelésre, mert ez segít a probléma okának mielőbbi felderítésében. A fájl hiányában nehéz lesz a hiba reprodukálása és kijavítása.

3: Kérjük, add meg az általad használt ZWCAD verzióját, amelyben felmerül a probléma. A verziószámot a "_vernum" paranccsal kaphatod meg.

Az egyik leggyakrabban felmerülő probléma az, hogy a CAD szoftver által biztosított vonaltípusok nem tudják kielégíteni a CAD tervezés különböző igényeit. A tervezési munka megkönnyítése érdekében nézzük meg, hogyan hozhat létre egyéni vonaltípust a ZWCAD-ben.

Az egyéni vonaltípus létrehozásához kezdjük a testreszabási szabályokkal.

A ZWCAD-ben talál egy zwcad.lin fájlt a C: \ Users \ [felhasználónév] \ AppData \ Roaming \ ZWSoft \ ZWCAD \ 2012 \ en-US \ Support mappában. Nyissa meg a fájlt a Notepad segítségével, és a CAD által biztosított vonaltípusok fel vannak sorolva.

A vonaltípus meghatározása két részből áll. Az első rész az adott sor neve és leírása. Indítsa el a meghatározást a * -gal, és adja meg az új vonaltípus nevét. Hagyjon egy egyszerű leírást a vessző után. Adja meg a vonaltípus kódolását a második részben. Az „A” az igazítást jelenti. Az első paraméter értékének legalább 0-nak kell lennie. A második paraméter értékének „0” -nál kisebbnek kell lennie. A pozitív érték azt jelenti, hogy egy bizonyos hosszúságú egyenes vonalat húzunk. A „0” azt jelenti, hogy rajzoljunk egy pontot. A negatív érték hely kihagyást jelent.

Vegyük például a középvonalat. A forráskód: „A, 1.250, -0.25.0.25, -0.25” , A fentebb ismertetett meghatározási szabályok szerint 1,25 hosszúságú egyenes vonallal kezdődik, '-0,25' helykihagyást jelent 0,25 hosszon, végül szintén egyenes vonal következik 0,25 hosszon.

Ha még mindig nem egyértelmű a vonaltípus testreszabása, ide kattintva megnézhet egy illusztratív példát is!

Operációs rendszerMicrosoft® Windows 8.1 Microsoft® Windows 10 Microsoft® Windows 11
Processzor

Minimum Intel® Pentium™ 4 @2 GHz vagy megfelelő AMD® processor. Ajánlott Intel® Core™ i5-10400 vagy AMD® Ryzen™ 5 3600 CPU vagy jobb

RAMMinimum 4GB, ajánlott 8 GB, vagy több
Grafikus kártyaMinimum 1GB, ami támogatja az OpenGL 4.2 -őt Ajánlott 2 GB vagy több, ami támogatja az OpenGL 4.2 -őt és Microsoft DirectX® 9 -t vagy újabbat, NVIDIA® GeForce™ GTX 1060 vagy AMD® Radeon™ RX 580 sorozat vagy fejlettebb
Merevlemez10 GB szabad hely a Windows meghajtón, 8 GB szabad hely a telepítő meghajtón.
Képernyő felbontásMinimum 1280×1024 True Color Ajánlott 1920*1080 True Color vagy jobb
Mutató eszközMouse, trackball, vagy más eszköz
DVD-ROM Tetszőleges sebesség, csak telepítési céllal

A szalagos menü felett található menüsorban (ha nem jelenik meg, akkor a kék nyílra kell kattintani) a Tools menü Customize almenüjében a Hotkey és Mouse füleken.

Operációs rendszer Microsoft® Windows 8.1 Microsoft® Windows 10 Microsoft® Windows 11
Processzor Minimum Intel® Pentium™ 4 1.5 GHz vagy megfelelő AMD® processor Ajánlott Intel® Core™ i5-10400 vagy AMD® Ryzen™ 5 3600 CPU vagy jobb
RAM Minimum 4GB, ajánlott 8 GB
Grafikus kártya Minimum 1GB, ami támogatja az OpenGL 4.2 -őt Ajánlott 2 GB vagy több, ami támogatja az OpenGL 4.2 -őt vagy újabbat, NVIDIA® GeForce™ GTX 1060 vagy AMD® Radeon™ RX 580 sorozat vagy fejlettebb
Merevlemez 8 GB szabad hely a Windows meghajtón, 4 GB szabad hely a telepítő meghajtón
Képernyő felbontás Minimum 1280×1024 True Color Ajánlott 1920*1080
Mutató eszköz Mouse, trackball, vagy más eszköz
DVD-ROM Tetszőleges sebesség, csak telepítési céllal

Önálló verzió esetén: A ZWCAD program telepítése után közvetlenül csatlakoztasd a dongle-t, írd be a licenc kódot, és regisztrálj.

Hálózati verzió esetén: A ZWCAD telepítése után telepítened kell a Network License Server-et, csatlakoztasd a dongle-t és nyisd meg a Network Server-et, így beírhatod a licenc kódot a regisztrációhoz.

A parancssorba beírva: _PICKFIRST parancsot, állítsuk az értékét 0 ról 1 re.

A szalagos menü felett található menüsorban (ha nem jelenik meg, akkor a kék nyílra kell kattintani) a Utilities menü Configuration almenüjében a General fülön található One object per file opció kipipálásával.

Ilyen esetben a problémát legtöbbször a STEP file hibái okozzák, célszerű a Heal szalagon található Heal/Analyze parancsot lefuttatni a modellezés környezetben

Nem találod kérdésedre a választ?

Írj nekünk egy üzenetet!
Szívesen segítünk!
Scroll to Top

Várj még!

Minimum 20% kedvezmény,
A ZWCAD Professional szoftverre!

Siess, ne maradj le a kedvezményről!