ZW3D 2022 Újdonságok

Összeállítások külön fájlként kezelése

A ZW3D 2022-ben az összeállításaink kezelését még inkább felhasználóbaráttá tettük. Az összeállításokat külön fájltípusban kezeli a program, az építőelemeket pedig külön létrehozott alkatrészfájlokból olvassa be. Ez a megoldás nagyban hozzájárulhat a korábbi 3D tervezési tapasztalatainak a ZW3D-be való átültetésére.

Videó lejátszása

G3 Folytonosság

A ZW3D 2022 verzióban összeköthetünk két különálló görbét egy harmadik görbével olyan módon, hogy a csatlakozási pontokban a görbék folytonossága ne törjön meg.

Videó lejátszása

Csővezeték tervező modul

Ezzel az újonnan hozzáadott modullal minden eddiginél kényelmesebb a csővezeték tervezés. Szabványos szerelvények egyszerű beilleszthetőségével, az áramlási jellemzők folyamatos megjelenítésével, specifikációk létrehozásával, hatékony szerkesztési funkciók alkalmazásával megkönnyítheti tervezési feladatait.

Optimalizált STEP beolvasás

A .step fájlok kezelése ebben a verzióban hihetetlen fejlődésen ment keresztül. Importáláskor átlagosan közel 50% -kal kevesebb időbe telik a modellek beolvasása; exportáláskor a geometriák részletgazdagsága teljes mértékben átöröklődik az új fájlba.

Videó lejátszása

Okos mérés funkciók

Az új Okos mérés funkciókkal tetszőleges típusú geometriák jellemzőit pár kattintással lekérhetjük, méreteit ellenőrizhetjük.

Strukturált modelltörténet

Sokkal átláthatóbbá vált a fájlok modelltörténete azáltal, hogy a többször ismétlődő funkciókat, például a lekerekítést egy parancson belül tudjuk kezelni az adott rádiuszokhoz tartozó megjelölt élekkel.

Videó lejátszása

Teríték funkció

Az új Teríték funkcióval a lemezalkatrész tervezők számára a terítékképzés sokkal átláthatóbbá vált, valamint ezekből a 2D-s műhelyrajzok is pár kattintással létrehozhatók.

Továbbfejlesztett QuickMill maróciklus

A párhuzamos pályagenerálás technológiának köszönhetően a QuickMill ciklusok generálásakor 50% időt takaríthatunk meg az előző verzióval összehasonlítva.

Videó lejátszása

Kibővített teljes szerszámgép szimuláció

Ebben a verzióban már nem csak a Siemens® és Heidenhain® vezérléshez generált NC kódokat szimulálhatjuk, hanem egyéb, A és C fejes megmunkálóközpontokhoz írt kódokat is ellenőrizhetjük teljes szerszámgép szimulációs környezetben.

ZW3D 2021 Újdonságok

Referencia tengely létrehozása

Sketch-eink, modelljeink, összeállítási kényszerezéseink létrehozásához ezentúl referencia tengelyeket használhatunk fel, ezzel is megkönnyítve tervezési feladatainkat.

Új sketch funkciók

Az Equal Curvature kényszer segítségével jobb minőségű ívek és felületek hozhatók létre, ezáltal modelljeinket megfelelő felületi jellemzőkkel láthatjuk el.

Új modellezési funkciók

A Cross Trim több felület egyidejű vágására és varrására szolgál. A jobb modellezési élmény érdekében a G2 Blend simább lekerekítéseket és görbült felületeket hoz létre.

Kibővített összeállítási modellezés funkciók

Az összeszerelési modellek elkészítésekor a mozgó alkatrészek elkülönítése érdekében a Clearance Check segítségével biztonsági távolságot állíthatunk be. A Batch Attribute Edit funkció segítségével több alkatrész felparaméterezése végezhető el egyidejűleg. (pl. anyagminőség, tervező, anyagköltség megadása).

Új lemezhajlított alkatrész funkciók

A Punch funkció használatával a lekerekített sarkú ablakok, furatos lemezek sem jelentenek többé akadályt a teríték elkészítésekor. A funkcióval külső z3prt fájlokhoz is készíthető lyukasztás. Ráadásul a karimák sugarát nullára lehet állítani a speciális igények kielégítése érdekében.

ECAD

Az ECAD beépülő modul a mechatronikus tervezést könnyíti meg. Importálhat vagy exportálhat IDF fájlokat, és régiókat állíthat be az Útválasztás, Elhelyezés, stb. funkciókkal.

Fejlesztett szerszámgépszimuláció

A teljes gépi szimulációt frissítették az újonnan hozzáadott Machine Builder, CNC Controller, Machine Register stb. funkciókkal, valamint különféle mérési eljárásokkal.

CAM görbeillesztés

A 2 tengelyes marásban, az 5 tengelyes marásban és a felület gravírozásban alkalmazható Arc Fit segít nagyobb pontosságú szerszámpályák létrehozásában, a jobb felületi minőség létrehozásáért.

Műveletelem terv exportálása Excelbe

A CAM programból generált műveletelem tervek testreszabhatók, sablonokkal exportálhatók az Excel programba. Megmutathatja vagy elrejtheti a koordinátákat az Excelben is.

ZW3D 2020 Újdonságok

Karimás profil

A karimák alakja szabadon testreszabható egy vázlatkörnyezetben, jelentősen egyszerűsítve és gyorsítva a modellezési folyamatot.

Továbbfejlesztett összeállítás

A kényszerezés logikája ésszerűbb, lehetővé téve a teljesen határozott komponensek egy megadott tartományon belüli mozgatását.

2D-s nézeti rajzok pár kattintással

2D-s nézeti rajzok generálása az összes alkatrészünkről, összeállítási modellünkről már egy parancsban elvégezhető.Állítsuk be a kívánt rajzlap formátumot, a megjelenítendő nézeteket, méretezéseket, és a program már el is készíti helyettünk az összes rajzot, amire szükségünk van.

Eszközök a standard alkatrészekhez

További eszközöket adtak hozzá a fröccsöntőszerszám szabványos alkatrészeinek egyszerű és hatékony beillesztéséhez és módosításához, például pozitív csavar, helymeghatározó gyűrűk, ékzár stb.

Újdonságok a tömbszikra elektróda tervezésben

Elektróda alapok generálása egyidejűleg, elektródák anyagjegyzéke, elektródatulajdonságok, elektródák gravírozása stb. áll rendelkezésünkre a még hatékonyabb EDM tervezéséhez

Szerszámgép szimuláció

Az 5 tengelyes megmunkáláshoz elengedhetetlen, hogy szimulálni tudjuk a megmunkálási folyamatot a szerszámgép kinematikai modelljének segítségével. Így ellenőrizni tudjuk a megmunkálhatóságot, és elkerülhetjük az esetleges ütközéseket

3D-s ofszetsimítás állandó fogásvétellel

A 3 tengelyes marásban az állandó fogásvétellel történő 3D-s ofszetsimítás lehetőségét adták hozzá a megmunkálási stratégiákhoz, a 3D-s felületeket a lehető legjobban lekövető szerszámpálya generálás érdekében.

Több szerszámpálya kiszámítása egyidejűleg

A többmagos processzorunk erőforrásait a legmegfelelőbben kihasználva a program képes több stratégiának a szerszámpályáit egyidejűleg kiszámítani, ezzel jelentősen lecsökkenti a szerszámpálya-kalkuláció idejét, különösen az összetettebb pályák esetén

Korszerűsítsd a munkafolyamataid a ZW3D funkcióival és innovatív eszközeivel

Scroll to Top

Várj még!

Minimum 20% kedvezmény,
A ZWCAD Professional szoftverre!

Siess, ne maradj le a kedvezményről!